Meteorologia

MeteorologyAquest és l’espai de l’optativa de Meteorologia de primer i segon curs d’ESO i aquí podràs trobar tots els materials necessaris per a seguir les classes de l’optativa.

També trobaràs enllaços a algunes webs sobre meteorologia interessants on podràs veure les prediccions de temps per a qualsevol part del món.

L’optativa de meteorologia es basa en un treball amb ordinador. Per tant, utilitzarem ordinadors portàtils del centre que tindrem disponibles en les hores de classe. Necessitaràs un pen drive per anar desant els arxius de l’optativa, i una adreça de correu electrònic per anar enviant els treballs al professor. Recorda que el correu electrònic del professor és joan959@gmail.com

Enllaços

Per seguir els continguts de l’optativa treballarem molt sovint amb dues webs. Una on trobaràs els continguts de l’optativa. Els continguts estan dividits en dues unitats amb cinc fitxes de treball cada una.
web Aulanet (continguts)

La segona és una web que visitarem en cada sessió de classe per recollir les dades del temps a Reus. Aquesta web recull dades de diverses estacions situades en diferents punts de Reus. Una d’aquestes estacions es troba molt a prop del nostre centre, al carrer Vinebre.
web El temps a Reus

Les dades recollides les anirem desant en aquest full de càlcul que hauràs de descarregar i desar al teu pen drive.
excel TempsReus (Full de càlcul)

Dossier

Per anar treballant els diferents continguts tenim un dossier de l’optativa que hauràs descarregar i desar al teu pen drive. Aquest dossier l’anirem completant a mida que anem avançant en els continguts de l’optativa.
word Dossier de meteorologia

Altres arxius

Relacionats amb els núvols farem una activitat que utilitza aquests arxius:
jpg Classificació dels núvols
acrobat Guía de classificació dels núvols (NOAA – NASA)

Programació de l’optativa

La programació és un document en el qual trobaràs informació important sobre com treballarem les classes de l’optativa, quins continguts treballem i com s’avaluen aquests continguts.

acrobat Programació

Avaluació

A l’apartat d’avaluació de la pàgina web dels continguts (Aulanet: continguts) hi ha una sèrie d’activitats tipus examen per tal que puguis conèixer el teu nivell de coneixement dels continguts que treballem a l’optativa. El professot t’anirà presentant altres activitats d’avaluació cada cop que vulgui verificar que estàs fent les coses bé.

word Examen 1 (Unitat 1 fins la fitxa 3B)
word Examen Unitat 1 (completa)

Creació de blogs

Els alumnes de segon d’ESO que realitzen aquesta optativa tenen com a activitat addicional la creació d’un blog sobre meteorologia. Per a crear el blog utilitzarem la web blog.cat que permet la creació de blogs gratuïts.

logo-blog.cat

Comments are closed.