Science is cool

Science is cool és una optativa que pretén apropar-vos alguns temes científics que considero interessants però des d’una vesant una mica més relacionada amb la curiositat o amb la competitivitat. Farem algunes activitats competitives entre grups, activitats de recerca, creació d’activitats amb diferents eines informàtiques, etc. Els fils conductors seran la ciència en general, que els continguts estiguin relacionats amb els de primer o segon d’ESO i que siguin (en la seva majoria) en anglès. Espero que us agradi i que puguem aprendre tots una mica fent-les.

1. Greek Scientists

Una activitat per pensar una mica. S’ha de completar la fitxa (worksheet) amb la informació que hi ha al document (information).
word Greek scientist (worksheet)
acrobat Greek scientitst (information)

2. The Solar System

Una activitat sobre el sistema solar, per fer-la en grup. S’han de formar tres grups i cada grup té una part de la informació que li entrega el professor a classe en un full. Aquest és el document (worksheet) que has de completar amb la teva informació (la que tens al full) i amb la que demanis als altres grups.
acrobat The Solar System (worksheet)
acrobat The Universe and The Earth (1ESO Book)
acrobat The Universe and The Earth (Activities)

3. Cells

Aquesta és una activitat una mica diferent. En lloc de buscar informació a una web, has de crear una fitxa per tal que els teus companys busquin informació a una web. Sobre quin tema? Sobre les cèl·lules. Per començar has de buscar una web que parli sobre cèl·lules a un nivell semblant al teu (no busquem una web universitària) i que estigui en anglès. Remena una mica aquesta web per tal d’anar fent una fitxa que s’hagi de completar visitant-la. Intenta trobar una web que parli dels conceptes més importants de la cèl·lula, com ara cèl·lules eucariotes, cèl·lules procariotes, cèl·lules vegetals, orgànuls cel·lulars (mitocondris, cloroplasts, etc.).
Uns alumnes de l’optativa de segon d’ESO (Science is cool) l’han feta i han creat fitxes per estudiar la informació que hi ha en les  webs que han trobat.
Fitxa de treball i web per visitar de l’Adrià i el Marcelo:
word Eukaryotic vs Prokaryotic (Adrià-Marcelo)
document-arrow-right-icon diffen.com
Fitxa de treball i web per visitar del Nil i el Genís:
word Cells questions (Neil-Genís)
document-arrow-right-icon cells4kids.com

4. Malalties infeccioses

En aquesta fitxa has de llegir un text sobre Edward Jenner i completar unes activitats sobre la seva vida i el descobriment tant important que va fer.
acrobat Edward Jenner

5. Charles Darwin

Una altra activitat per fer-la en grup. S’han de formar tres grups i cada grup té una part de la informació que li entrega el professor a classe en un full. Aquest és el document (worksheet) que has de completar amb la teva informació (la que tens al full) i amb la que demanis als altres grups. El pdf amb la informació dels tres grups està protegit amb contrassenya, o sigui que no cal que el descarreguis.
acrobat Charles Darwin (Information)
word Charles Darwin (worksheet)

6. The Copenhagen Wheel

Aquest és un projecte per convertir qualsevol bicicleta en una bicicleta elèctrica. Sobre aquest projecte farem un treball per tal de coneixer una mica el seu funcionament i característiques. Quina informació? Parlant a classe hem fet aquest llistat ràpid de coses que ens agradaria saber d’aquest “gadget”:

  • Qui el desenvolupa o el fabrica?
  • On?
  • Està ja disponible al mercat? Es pot comprar a Catalunya?
  • Quan costa (o quan costarà)?
  • Com funciona?
  • Prestacions (durada de les bateries, velocitat, si es pot carregar en un endoll, …)
  • Limitació d’edats?
  • Muntatge. Es pot muntar en qualsevol bici?

7. Invertebrates

Una activitat en la que has de visitar una pàgina web i completar un document amb algunes preguntes. Aquí tens el document que has de completar i el link a la pàgina web:
document-arrow-right-icon Invertebrates web activity (www.kidport.com)
acrobat ang Invertebrates web activity
word ang Invertebrates web activity
Una segona activitat que és una lectura amb algunes preguntes i una mica de vocabulari:
word ang Invertebrates worksheet 1
acrobat ang Invertebrates worksheet 1

8. Plants

Una activitat que és una lectura amb algunes preguntes i una mica de vocabulari:
word ang Plants and fungi worksheet 1
acrobat ang Plants and fungi worksheet 1

9. Animals

Una animació flash sobre els animals. Activitats per realitzar: fer un qüestionari amb diferents preguntes sobre cada grup d’animals que apareixen a l’animació. Aquest qüestionari es pot editar en format Moodle per crear una activitat autocorrectiva.
flash ang Animals

Enllaços

Per estar  una mica al dia en les noves tecnologies, us aconsello visitar de tant en tant aquesta pàgina:
document-arrow-right-icon http://www.xataka.com
I per riure una mica mireu aquest vídeo on podeu comprovar que la fama (de vegades) no està relacionada amb la intel·ligència:
document-arrow-right-icon Classe de geografia amb Justin Bieber i un nen de cinc anys

Comments are closed.