Informació

DSC00489_2L’Institut Domènech i Montaner manté un relació de treball amb alumnes i professors de l’Albert Einstein Schule (AES) de Maintal, localitat alemanya propera a Frankfurt. Els dos centres han col·laborat en diferents projectes entre els que destaca el projecte Comenius 2008-2010 Virtual Science que varem coordinar des del nostre centre.

De forma permanent hem establert un intercanvi d’alumnes de segon d’ESO per tal de treballar les ciències i l’anglès. Els nostres alumnes viatgen a Maintal per seguir classes i activitats a l’Albert Einstein Schule i els alumnes alemanys visiten Reus per seguir classes i activitats al nostre institut. Les estades tenen una durada de vuit dies, amb tot un seguit de contactes i activitats prèvies.

L’objectiu d’aquest intercanvi és múltiple:

  • Fomentar el coneixement per part dels alumnes i professors d’altres sistemes educatius a Europa.
  • Afavorir que la nostra comunitat docent (professors, pares i alumnes) s’impliqui de manera habitual en projectes de col·laboració d’àmbit europeu i que aquests projectes puguin abarcar diferents àmbits del treball escolar.
  • DSC00425_2Fomentar el coneixement i el treball en àrees relacionades amb la ciència. Una part important de les activitats que realitzaran tant els alumnes catalans com els alumnes alemanys anirà relacionada amb l’àmbit científic i la visió de la ciència des dels currículums de tots dos centres. Aquests intercanvis formen part del treball de promoció científica i de participació en activitats d’àmbit supranacional que du a terme el Departament de Ciències Naturals del nostre institut.
  • Fomentar el coneixement de les llengües estrangeres. Aquesta activitat s’inclou en el Pla d’impuls de llengües estrangeres del centre. Els nostres alumnes treballen durant la seva estada a Alemanya en la segona llengua de treball de l’institut (anglès)  i alumnes alemanys treballen en la segona llengua de treball del nostre centre (castellà).
  • Implicar les famílies dels nostres alumnes en les activitats del centre. Amb aquest tipus d’activitats, tota la família participa en una activitat de formació del centre i és el motor i actor per la consecució dels objectius que es pretenen amb la seva realització.

Us podeu descarregar més informació i el full d’inscripció a l’intercanvi en aquest document:

acrobat Informació als pares i full d’inscripció

Comments are closed.