Pràctiques de laboratori

Microscopi

Una pràctica per conèixer el funcionament del microscopi.
acrobat PRA1-El microscopi

Cèl·lules

Una de les moltes pràctiques d’observació de cèl·lules que es poden fer. Observarem cèl·lules vegetals (les que trobarem a l’epidermis d’una ceba).
Per poder realitzar aquesta pràctica necessitaràs portar una ceba. Millor de les que tenen la pell exterior seca. A les botigues pots trobar unes altres cebes amb la pell exterior de color blanc (les que anomenem cebes fresques) que no ens anirien tant bé.
acrobat PRA2-Estudi de cèl·lules vegetals: Epidermis de la ceba

Microorganismes

Pràctica d’observació de microorganismes. Per aquesta pràctica s’ha de realitzar una preparació amb uns quants dies d’antelació.
El guió de com realitzar la preparació està al PDF de la pràctica, darrera les activitats.
acrobat PRA3-Observació de microorganismes

Plantes

Intentarem fer al laboratori una pràctica d’observació de les parts d’una flor. Ho farem sobre les flors d’un Gerani, que és una flor fàcil d’estudiar i la planta té flors gairebé tot l’any. Si no hi trobem geranis, qualsevol altra flor ens servirà.
acrobat PRA4-Observació d’una flor de gerani

Relacionat amb les plantes, hi ha una pràctica per observar el midó que hi ha a la patata. Inicialment aquesta pràctica formava part del treball en grup “Les plantes que mengem” però és força senzilla i ara la tenim per separat.
acrobat PRA5-El midó de la patata

Vertebrats

Pràctica d’observació d’un peix que va fer fa uns anys un molt bon alumne de ciències de primer d’ESO, en Pere Rehues. Es tracta d’observar una sardina, un lluç o algun peix de mida mitjana per conèixer les seves parts principals. Com que es tracta d’un treball voluntari per fer a casa, està en format Word. Així el podràs completar amb l’ordinador i enviar-lo per correu.
word PRA6-Observació d’un peix (Model en blanc per fer la pràctica)

Algunes mostres de com es pot fer …
youtube Maite Santacasilda. Curs 2011-2012
youtube Xavier Armengol. Curs 2007-2008

Comments are closed.