Tema 7: Els animals invertebrats

Què has d’aprendre en aquest tema?

Per anar controlant el teu aprenentatge al llarg del tema, he creat una graella on pots anar revisant els conceptes que anem treballant i el teu nivell d’assoliment. Aquest és el document per a aquest tema:
acrobat Què has d’aprendre d’aquest tema?

Dossier del tema

El dossier del tema és el document més important de les nostres classes. És un document en paper que has d’anar completant a mida que anem explicant els continguts del tema. Conté espais on has de prendre apunts del que anem explicant a classe i conté també alguns exercicis per comprendre millor el tema.

No és una fitxa més que s’hagi de completar i ja està. Serà el teu resum del tema, en el que tens agrupades totes les idees importants que hem estudiat i també el que explica a classe el professor. El pots utilitzar com a referent dels continguts més importants del tema per estudiar i, a més, molt important, serà necessari presentar-lo completat per poder fer l’examen.
acrobat Dossier de treball del tema

Llibre

Per a aquest tema utilitzarem com a base el llibre de text (en format paper o en format digital). Com sempre, si tens algun problema de connexió, pots utilitzar aquests documents en format PDF.
acrobat Tema 7 del llibre de text
acrobat ang Tema 7 del llibre en anglès
acrobat Conceptes clau

Vídeos

Relacionat amb el tema, veurem a classe un vídeo sobre les plantes. Com sempre, el veurem a classe però el pots tornar a veure si ho necessites per completar la fitxa.
youtube El regne animal
youtube Els insectes

Cada cop que projectem uns vídeos a classe, hauràs de completar una fitxa amb algunes dades que hi apareixen i, com sempre, la fitxa s’haurà de lliurar el següent dia de classe. En aquest cas hi han dues fitxes, una per vídeo. Aquest són els documents que has de completar:
acrobat Fitxa de vídeo-El regne animal
acrobat Fitxa de vídeo-Els insectes

A Internet podreu trobar una gran quantitat de vídeos molt interessants sobre els invertebrats. Jo us aconsellaria veure aquest sorprenent vídeo que mostra la intel·ligència i la flexibilitat del cos dels pops:

La Paula Batalla ha fet l’exercici del la pàgina 133 del llibre, sobre com elaborar un model d’insecte. El pots veure aquí:

Altres recursos

Una presentació sobre els animals. En aquest tema comencem a conèixer el regne animal i en aquesta presentació pots veure les seves característiques.
flash Regne animal

Una presentació en castellà sobre el calamar gegant.
flash El Calamar gegant

Aquest és un resum del tema molt ben fet i molt complet, que et serà ideal per a estudiar. L’ha fet el Diego Morán, un company de primer d’ESO del curs 2013-2014. Els dibuixos dels diferents invertebrats també els ha fet el Diego.
acrobat Resum dels invertebrats – Diego Morán

Un esquema dels animals invertebrats que t’anirà molt bé per estudiar els diferents grups que apareixen al tema. Hi ha dos documents: un amb la informació per estudiar i un segon amb els quadres en blanc per si vols omplir tu mateix amb les dades corresponents.
acrobat Esquema dels invertebrats
acrobat Esquema dels invertebrats en blanc

Una activitat en la que has de visitar una pàgina web i completar un document amb algunes preguntes. Aquí tens el document que has de completar (en format word i pdf) i el link a la pàgina web:
document-arrow-right-icon Invertebrates web activity (www.kidport.com)
acrobat ang Invertebrates web activity
word ang Invertebrates web activity

Worksheets

Una lectura amb algunes preguntes i una mica de vocabulari al final:
word ang Invertebrates worksheet
acrobat ang Invertebrates worksheet

Comments are closed.