Tema 2: La Terra

1. Dossier del tema

El dossier del tema és el document més important de les nostres classes. És un document en paper que has d’anar completant a mida que anem explicant els continguts del tema. Conté espais on has de prendre apunts del que anem explicant a classe i conté també alguns exercicis per comprendre millor el tema.
No és una fitxa més que s’hagi de completar i ja està. Serà el teu resum del tema, en el que tens agrupades totes les idees importants que hem estudiat i també el que explica a classe el professor. El pots utilitzar com a referent dels continguts més importants del tema per estudiar i, a més, molt important, serà necessari presentar-lo completat per poder fer l’examen.
acrobat Dossier de treball del tema

2. Llibre

Per a aquest tema utilitzarem com a base el llibre de text (en format paper o en format digital). Com sempre, si tens algun problema de connexió, pots utilitzar aquests documents en format PDF.
acrobat Tema 2 del llibre de text
acrobat ang Tema 2 del llibre en anglès
acrobat Conceptes clau

3. Recursos

Aquesta és una presentació que es pot trobar a Internet i aquí l’hem traduïda al català. Mostra unes imatges fantàstiques del nostre planeta.
flash El planeta blau

4. Vídeos

La Terra gira. El pèndol de Foucault.
Un vídeo molt interessant per demostrar el moviment de rotació de la Terra i els models de Ptolomeu i Copèrnic. Narra l’experiment que va observar Foucault en fer oscil·lar un pèndol.
En aquesta web (http://www.elmundo.es/ciencia/pendulo/pendulo.html) podeu trobar una explicació escrita sobre aquest experiment. Molt curiós.

peli En el espacio – La Tierra
De la col·lecció En el espacio aquest és el capítol dedicat a la Terra.
Dura uns 10 minuts força interessants.

Comments are closed.