Tema 10: Els fongs, els protoctists i les moneres

1. Dossier del tema

El dossier del tema és el document més important de les nostres classes. És un document en paper que has d’anar completant a mida que anem explicant els continguts del tema. Conté espais on has de prendre apunts del que anem explicant a classe i conté també alguns exercicis per comprendre millor el tema.
No és una fitxa més que s’hagi de completar i ja està. Serà el teu resum del tema, en el que tens agrupades totes les idees importants que hem estudiat i també el que explica a classe el professor. El pots utilitzar com a referent dels continguts més importants del tema per estudiar i, a més, molt important, serà necessari presentar-lo completat per poder fer l’examen.
acrobat Dossier de treball del tema

2. Llibre

Per a aquest tema utilitzarem com a base el llibre de text (en format paper o en format digital). Com sempre, si tens algun problema de connexió, pots utilitzar aquests documents en format PDF.
acrobat Tema 10 del llibre de text
acrobat ang Tema 10 del llibre en anglès (versió 2014)

3. Pràctiques de laboratori

Una pràctica per poder observar protozous, algues i bacteris.
acrobat PRA3-Observació de microorganismes

4. Vídeos

Relacionat amb el tema, veurem a classe un vídeo sobre els regnes que hem estudiat en aquest tema. Com sempre, el veurem a classe però el pots tornar a veure si ho necessites per completar la fitxa.

Cada cop que projectem uns vídeos o uns audiovisuals a classe, hauràs de completar una fitxa amb algunes dades que hi apareixen i, com sempre, la fitxa s’haurà de lliurar el següent dia de classe. Aquest és el document que has de completar:
acrobatVídeo: Els altres regnes

5. Altres materials

Una lectura que explica el descobriment d’un bacteri que és molt comú en els humans: l’Helicobaxter Pylori. Tracta de la relació entre aquest bacteri i les úlceres d’estòmac. Els científics que van descobrir aquesta relació van ser guardonats amb un Premi Nobel. Hi ha un bloc d’activitats al final de la lectura.
acrobat LECTURA-Helicobacter Pylori
Una lectura en castellà sobre algunes de les malaties més greus que encara es troben molt esteses a l’Amèrica Llatina. Hi ha un bloc d’activitats al final de la lectura.
acrobat LECTURA-Las enfermedades infecciosas en América latina
Una darrera lectura sobre la vida i els descobriments d’Edward Jenner, un metge anglès que va descobrir la vacuna contra la verola. Hi ha un bloc d’activitats al final de la lectura.
acrobat ang LECTURA-Edward Jenner and hisc cure for Smallpox

Comments are closed.